D

Megoldások

Nemzetközi megoldások

A vagyontervezésben használt megoldások külföldi struktúrákon keresztül is elérhetők. A hazai eszközök vagyonvédelmi funkciója továbbá külföldi bankszámla használatával is fokozható.

Függően a vagyontervezés céljaitól, arra egy külföldi holding, egy angolszász trust, vagy akár egy német vagy lichtensteini jogrendszer alatt létrehozott Stiftung is hatékony megoldást nyújthat, magas jogbiztonság mellett. Ráadásul, külföldi struktúrák igénybevétele csökkenti a vagyon földrajzi kitettségét is.

Az érzékelt országkockázat mérséklésére azonban sok esetben egy egyszerű külföldi bankszámla megnyitása is alkalmas lehet.  

A külföldi megoldások igénybevételét költségmegfontolások is befolyásolják. Ráadásul, külföldi struktúrák igénybevétele csökkenti a vagyon földrajzi kitettségét is.

Nemzetközi megoldások, Vagyontervezés, vagyonkezelés
Nemzetközi megoldások, Vagyontervezés, vagyonkezelés

A nemzetközi megoldások igénybevételével adóelőny is elérhető lehet, számos ország biztosít adómentességet vagy rendkívül kedvező adózási környezetet egyes vagyontervezési megoldások részére.

A magyar megoldások adóterheit azonban külföldi struktúrák ritkán tudják kockázatmentesen, jelentősen mérsékelni.

Bár hazánk több információcsere egyezménynek is a részese, a külföldi cégek könyvelésére és tulajdonosi szerkezetére, a külföldi bankszámlákra a magyar hatóságoknak még mindig kisebb a rálátása, ami sok esetben lehet szempont a vagyontervezés során.