Szeretnék rendszeresen értesülni a friss tartalmakról

Aktualitások

Generációváltás és bizalmi vagyonkezelés privátbankári szemszögből

Generációváltás és bizalmi vagyonkezelés privátbankári szemszögből

Pleschinger Gyula, az MBH Befektetési Bank Privát Bankért és Befektetéselemzésért felelős vezérigazgató-helyettese már visszatérő vendége a Millásreggelinek, ahol a legutóbbi adásban a generációváltás jelenségéről és a bizalmi vagyonkezelés előnyeiről beszélgetett a műsorvezetőkkel, amit elsősorban privátbanki oldalról jártak körbe a felek.

bővebben
Warren Buffett furcsa „mesterhármasa”

Warren Buffett furcsa „mesterhármasa”

A Warren Buffett nevével fémjelzett Berkshire Hathaway minden idők egyik legnagyobb pénzügyi sikertörténete. Buffett mégis élete legnagyobb befektetési hibájának tartja a cég részvényeinek 1965-ös felvásárlását. Az 500 milliárdos konglomerátum három nagyobb kisebbségi részvénycsomagjával viszont nem bánik jól a piac 2019 első negyedévében. Különösen nagy a gond a Kraft Heinz házatáján.

bővebben
Az ember, aki lekörözte a piacot

Az ember, aki lekörözte a piacot

A kódtörőből hedge fund hőssé váló Jim Simons a világtörténelem egyik legsikeresebb befektetője. Cége, a Renaissance Technologies az amerikai piac egyik legjobban teljesítő befektetési szolgáltatója, az általuk kezelt Medallion alap pedig 35 éven át 40 százalékos hozamokat termelt. Mégis kevesen ismerik a nevét.

bővebben
Komplex pénzügyi szolgáltatások –  változó ügyféligények a családi bizalmi vagyonkezelések kapcsán

Komplex pénzügyi szolgáltatások – változó ügyféligények a családi bizalmi vagyonkezelések kapcsán

Az OTP Bank Nyrt. Private Banking üzletága már több, mint 25 éves, ahol a meglévő szolgáltatások fejlesztése mellett folyamatos megújulást várnak az ügyfelek a bankjuktól. Új szolgáltatás a bizalmi vagyonkezeléshez kapcsolódó számlavezetés, amely már elérhető az ügyfelek számára az OTP Banknál. A terület vezetőjével, Bozsogi Tamással kollégánk, Hosszú Péter beszélgetett a bizalmi vagyonkezeléshez kapcsolódó szolgáltatások első tapasztalatairól.

bővebben
A VAGYON PSZICHOLÓGIÁJA – BEVEZETÉS

A VAGYON PSZICHOLÓGIÁJA – BEVEZETÉS

Az elmúlt évtizedekben a nemzetközi szakirodalom egyre többet foglalkozott a jelentős vagyon egyaránt jelen lévő pozitív és negatív aspektusaival. Kezdetben inkább a negatív oldal kapott hangsúlyt, a 60- és 70-es évek az örökösök vagyontól való eltávolodásáról, az azzal járó kiváltságok visszautasításáról szóltak, amit gyakran önpusztító magatartással fejeztek ki.

bővebben
Senkinek sem kell a Rolex – csak épp a számok nem ezt mutatják

Senkinek sem kell a Rolex – csak épp a számok nem ezt mutatják

Tavaly óta egyre többen ragadnak klaviatúrát, hogy a luxusórapiac összeomlásáról írjanak. Mindenki jobban tudja, hogyan kellene luxusórát értékesíteni, azonban a tények makacs dolgok. A svájci óragyártók 2023-ban 25,5 milliárd svájci frank értékben exportáltak. Ez 8 százalékos növekedés a 2022-es évhez képest. A Rolex 2023-ban a luxusórák piacának 30,3 százalékát vitte el a versenytársak orra elől. Ezzel olyan neveket előzött meg, mint a Cartier, az Omega vagy akár a Patek Philippe. De akkor miért írogatnak olyanokat, mint hogy senkinek sem kell a Rolex?

bővebben
Hogy ne veszítsük el a családi vagyonkezelés előnyeit?

Hogy ne veszítsük el a családi vagyonkezelés előnyeit?

Az adózási jogszabályok évközi változása miatt a tavalyi évben rengetegen vágtak bele bizalmi vagyonkezelés létrehozásába. Ennek következtében 2023 nyarán lényegében megduplázódott a Magyarországon nyilvántartásba vett bvk-k száma. Mindeközben sokan nem tudták pontosan, hogy mire is vállalkoznak, amely hibákhoz, többletadózáshoz vagy a banki kapcsolatokban felmerülő értetlenséghez vezetett. Ezen átgondolatlan vagy elrontott bvk-kból mutatjuk be a tipikus eseteket.

bővebben