Hosszú Péter

ügyvéd

Péter előbb gyakornokként, majd ügyvédjelöltként összesen öt évig dolgozott az egyik BIG4 tanácsadó cég együttműködő ügyvédi irodájában, ahol már karrierjének kezdetén bekapcsolódott a vagyonos magánszemélyek számára nyújtott vagyontervezési szolgáltatásokba. A szakvizsgát követő három évet Péter a volt kollégái által alapított multi family office szolgáltatásokat is nyújtó üzletszerű bizalmi vagyonkezelőnél töltötte, ahol jogtanácsosként, később a family office csapat vezetőjeként dolgozott.

Péter 2018-ban egy londoni kiküldetés alkalmával fontos tapasztalatokat szerzett a nyugati típusú multi-family office szolgáltatások működéséről, ekkor vált egyértelművé számára, hogy a jogi ismeret önmagában kevés az ügyfelek teljeskörű kiszolgálásához, ezért az erős jogi alapok mellé adózási és üzleti ismereteket szerzett.

Az elmúlt években Péter számos eseti és üzletszerű vagyonkezelő által üzemeltetett bizalmi vagyonkezelési struktúra megtervezésében, implementálásában és működtetésében vállalt aktív szerepet, mindemellett részt vett Magyarország egyik első multi family office szolgáltatójának felépítésében. Péter a bizalmi vagyonkezelés mellett – az egyes kezelt vagyonokhoz kapcsolódóan – szerződések jogával, ingatlanjoggal, társasági joggal és gazdasági társaságok restrukturálásával foglalkozott. 2017-ben adójogi szakjogász képzést kezdett, ahol a diplomamunkájában a bizalmi vagyonkezeléshez kapcsolódó legizgalmasabb adózási anomáliákat vizsgálata.

„Ügyfeleink a komplex szakértelmen túl a biztonságot keresik nálunk.”