BARÁTI ÁKOS

szenior ügyvéd, adószakértő

Ákos karrierjét BIG4 tanácsadó cégeknél kezdte, ahol főleg nemzetközi és belföldi adótervezéssel foglalkozott. Ezt követően, immár 8 éve, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda jogásza. Vezető ügyvédként felel a közvetlen adókkal kapcsolatos tanácsadás, így a vagyontervezéssel kapcsolatos munkák irányításáért.

Az elmúlt több mint tíz évben számos vagyonos magánszemélynek és családnak adott személyre szabott tanácsot, valamint jelentős vállalatcsoport átalakításokban vett részt. Munkájánál kiemelten fontosnak tartja az adójog, a számvitel, a társasági jogi és az öröklési jog együttes alkalmazását és hosszútávú megoldások kidolgozását. Ügyfelei gyakorlatias és közérthető szakemberként tartják számon.

Ákos jogi diplomáját a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán szerezte, ahol köztársasági ösztöndíjas hallgató volt. Az egyetemi évei alatt Brüsszelben tanult nemzetközi jogot, valamint demonstrátorként dolgozott a Polgári Jogi Tanszékén. A jogi tanulmányain túlmenően a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, adótanácsadó, mérlegképes könyvelő és adószakértő képesítéssel rendelkezik. Ákos a nemzetközi ügyvéd minősítő Legal 500 által rangsorolt ügyvéd.

„Jó érzés látni, ahogy az ügyfelek egymásnak ajánlanak minket.”