BARÁTI ÁKOS

partner, ügyvéd, adószakértő

Ákos karrierjét BIG4 tanácsadó cégeknél kezdte, ahol főleg nemzetközi és belföldi adótervezéssel foglalkozott. Ezt követően, lassan 10 éve, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda jogásza. Csoportvezető partnerként felel a közvetlen adókkal kapcsolatos tanácsadás, így a vagyontervezéssel kapcsolatos munkák irányításáért.

Az elmúlt közel 15 évben számos vagyonos magánszemélynek és családnak adott személyre szabott tanácsot, valamint jelentős vállalatcsoport átalakításokban vett részt. Munkájánál kiemelten fontosnak tartja az adójog, a számvitel, a társasági jogi és az öröklési jog együttes alkalmazását és hosszútávú megoldások kidolgozását. Ügyfelei gyakorlatias és közérthető szakemberként tartják számon.

Ákos jogi diplomáját a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán szerezte, ahol köztársasági ösztöndíjas hallgató volt. Az egyetemi évei alatt Brüsszelben tanult nemzetközi jogot, valamint demonstrátorként dolgozott a Polgári Jogi Tanszékén. A jogi tanulmányain túlmenően a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, adótanácsadó, mérlegképes könyvelő és nemzetköziadó-szakértő képesítéssel rendelkezik. Ákos a nemzetközi ügyvéd minősítő Legal 500 és a Chambers által rangsorolt ügyvéd.

„Jó érzés látni, ahogy az ügyfelek egymásnak ajánlanak minket.”