D

Aktualitások

20,1%

Stirlitz nem szerette az Inflációt. A kétszámjegyű változata különösen irritálta. Minden baja miatt az Inflációt okolta. Leértékelődik a fizetése, elolvadnak a megtakarításai, és még egy jó kis fix kamatozású hitele sincs. Ilyesmiken töprengett, miközben egyre több helyen vélte felfedezni az Infláció kártékony tevékenységének nyomait.

SZERZŐ:

JOBBÁGY SÁNDOR, CONCORDE BLOG

Olyan makacsul befészkelte magát a fejébe az Inflációról való filozofálás, hogy néha még a drágulást is összetévesztette az Inflációval. Így nem lehet rendesen tervezni semmit! Ráadásul a nemzetközi versenyben is szégyenben maradunk. Stirlitz attól is félt, hogy vannak, akik nem is bánják, hogy ilyen magas az Infláció, sőt, talán még örülnek is neki. Úgy gondolta, sokkal óvatosabbnak kellene lenni az Inflációval, mert egyszer tényleg a fejünkre nő, és akkor aztán csak egy jó nagy összeomlás árán fogunk tudni megküzdeni vele.

Az Infláció nem szerette Stirlitzet.

Az Infláción töprengő Stirlitz különösen irritálta. Minden baja miatt Stirlitz gondolkodását okolta. Még a végén nem ragadnak be a várakozások, az emberek visszafogják a költekezésüket és így egyre nehezebb lesz árakat emelni. Ilyesmiken töprengett, miközben egyre több helyen vélte felfedezni a szegényedő Stirlitz viselkedésének kártékony hatásait. Olyan makacsul befészkelte magát a fejébe a Stirlitzről való filozofálás, hogy néha még a gazdasági döntéshozókat is összetévesztette Stirlitzcel. Így nem lehet rendesen elinflálni semmit! Ráadásul nemzetközi szinten is kirívóan magas kamatokat küldtek ellene. Az Infláció attól is félt, hogy vannak, akik nem is bánják, hogy milyen magas árat kell fizetni az ellene folytatott küzdelemért, sőt, talán még örülnek is neki. Úgy gondolta, sokkal óvatosabbnak kellene lenni a magas kamatokkal, mert így egyre nehezebb lesz törleszteni az adósságokat, és ha emiatt meggyengül az egész gazdaság, akkor aztán csak egy jókora külföldi segítség árán fogjuk tudni visszafizetni a hiteleinket.

Stirlitz és az Infláció nem szerették egymást.

Mégis egyre gyakrabban látták őket együtt. Élelmiszerboltban, rezsiszámlák böngészgetésekor, statisztikai kérdőívek kitöltésénél szinte elválaszthatatlanok voltak. Néha már az is felötlött bennük, hogy kezdik megszokni egymást, bár az Infláció indexei és Stirlitz aggodalmai nem lettek kisebbek. Egy ködös reggelen azonban Stirlitz arra riadt fel, hogy irgalmatlan kitartással csengetnek. Fejfájással ébredt, előző este elaludt a tévé előtt. A készülék azóta is be volt kapcsolva. A reggeli hírekben az Inflációt látta meg egy pillanatra, ahogy interjút ad és azt magyarázza, hogy van valami, amitől még a magas kamatoknál és persze Stirlitznél is jobban fél. Stirlitz nem akarta hallani, mi lehet az. Elege volt már a témából, zúgott a feje, az ajtócsengő pedig folyamatosan kegyetlenül berregett. Végre kitámolygott az előszobába és nagy nehezen kinyitotta az ajtót.

A Recesszió állt a küszöbön.

Szeretnék rendszeresen értesülni a friss tartalmakról